PLASTIC SOUP
SINGING PROJECT

H E T   P R O J E C T

          

Het komt meer en meer in het nieuws; de plastic soup, een probleem dat we tientallen jaren hebben genegeerd. Het is een luxe probleem. Zo lang onze kustgebieden schoon lijken, lijkt het probleem verder weg dan ooit. Maar helaas heeft het probleem ons al ingehaald waardoor de gemiddelde mens tegenwoordig al een creditcard plastic per persoon per week binnenkrijgt. Het zit in onze voedselketen, in onze natuur en in onze levensstijl. 

 

Er is maar één manier om te veranderen. Het reduceren van plastic in de oceanen dat onze voedselketen aantast en door het aan te pakken bij de lokale bronnen en onnodig recyclen te voorkomen, waardoor dit proces goedkoper wordt. Onze hoofdstad Amsterdam is zo'n lokale bron. Door innovatieve projecten kunnen kleine veranderingen een grote impact hebben op onze persoonlijke plastic footprint. 

 

Ik ben als componist geen innovatieve ontwerper, maar ik kan wel een rol spelen in het verspreiden van deze urgente boodschap. Dit zullen we doen door middel van een lied. Samen met Emile Verbeek, tekstschrijver en mede initiatiefnemer van dit zangproject willen we de noodzaak van verandering op muzikale wijze uitdragen en doorgeven aan de wereld om in actie te komen. We hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Het lied "De Kinderen Zijn Je Dankbaar." is een muzikale zang-estafette tégen plastic wegwerpafval en vóór samenwerking om dit afval te reduceren en onnodig recyclen te voorkomen. We zijn op dit moment in de afrond-fase van het productieproces voor de Nederlandstalige variant van het lied. Hier beneden kun je alvast een voorproefje krijgen van het lied hoe het ongeveer moet gaan klinken.