top of page
Streaming Services.png

JOURNEY ALBUM
Nu op alle streamingsdiensten en CD

Journey Album L5.jpg
Streaming Services.png

Yves Vroemen, Master of Arts

Korte biografie

Mijn werk is inmiddels overal ter wereld te vinden en te ervaren als muzikale ondersteuning van films, time-lapses, toneelvoorstellingen, online media, tv-commercials, live concerten en lokale projecten.

Ik groeide op in Beek, Limburg. Tijdens mijn jongere jaren genoot ik van muziekonderwijs. Later zong ik in koren en speelde ik percussie-instrumenten in orkesten en bands. Muziek begon op een gegeven moment een belangrijke positie in te nemen in mijn vrije tijd, naast mijn technische studies. In 2011 verkoos de technische hogeschool voor de faculteit muziek en technologie van de Hogeschool van de Kunsten.
In de richting compositie voor media behaalde ik een Bachelor of Music en later een Master of Arts: Creative Design for Digital Cultures aan de Open Universiteit.
 
Mijn werk omvat compositie, arrangeren, produceren voor online en offline media, films, tv-commercials, ebooks, artistieke prestaties, podiumkunsten etc. 

Ik zou mijn muziek willen beschrijven als zowel instrumentaal als elektronisch, met nadruk op ritmische en melodische structuren, voor de easy-listener en gevorderde luisteraar, vaak met het geluid van een symfonisch orkest als basis, voor het grootste deel van mijn hedendaagse werk.

 
Ik voel een fascinatie voor de natuur, mensen als samenleving en de kracht te kunnen verklanken tussen beiden. De kracht en emotie die voort komt uit het gebruik van akoestische instrumenten geven diversiteit weer die ik ook in de natuur en bij menselijke invloeden aanwezig voel.
Mijn muziek en de titels van mijn werken verklanken vaak persoonlijke interpretaties en filosofische vraagstukken, met muzikale emotie en expressie als basis en kracht en energie als uiting in de muziek die ik maak. 
Het doel van het maken en delen van muziek blijft het inspireren en blijvend resoneren van menselijk gevoel naar anderen die zich daar voor willen openstellen als unieke manier van communicatie zonder woorden.

 
 
 
Bekijk mijn discografie pagina voor meer informatie over mijn werk.
Yves Vroemen, Feb 2021
Yves Vroemen, June 2018
Yves Vroemen Aug 2019
Yves Vroemen, Nov 2020
bottom of page