top of page
Popmuziek
JOURNEY LOGO SQUARE3 (Op weg naar de top).png

Op reis in Zwitserland

Een groep vrienden beklimt de Jungfrau vanuit het dorpje Lauterbrunnen in Zwitserland. Ze passeren op hun reis op verschillende plekken dieren die vreemd gedrag vertonen. De dieren lijken met hen te willen communiceren, echter spreken ze niet de mensentaal. Eenmaal op zekere hoogte wordt het de vrienden steeds meer duidelijk wat de dieren van hen willen. En wat is er precies op de bergtop te zien?

JOURNEY LOGO SQUARE3 (Op weg naar de top).png

Zeven muzikale scenes voor koor, solisten en symfonieorkest

Hoe zorg je dat klimaatverandering een discussie wordt waarin alle partijen gelijke kansen hebben? Het Journey project van de Nederlandse componist Yves Vroemen is een samenwerkingsproject waarbij de balans en samenwerking tussen mens en dier centraal staat. Yves: "Ik vraag aandacht voor klimaatverandering vanuit het oogpunt van de natuur door de gevolgen van menselijk handelen bespreekbaar te maken".

Journey Album L5.jpg
JOURNEY LOGO SQUARE3 (Op weg naar de top).png

Een nieuwe moderne opera

Met de solisten en het SATB koor werken we samen aan de basis van de opera met het uiteindelijke doel: deze opera met 100 mensen uit te voeren in de stad Amsterdam. Als eerste stap maken we een studio-opname die later gebruikt wordt als hulpmiddel voor alle latere deelnemers van het project. 

Tevens voeren we de opera uit in de binnentuin van Villa Mokum in Amstelkwartier in de lente/zomer. 

Planning 2024 (tot zover)


Het operaproject bestaat uit twee delen (1) + (2). 

In maart/april starten we met het eerste deel (1) van het project:
Een drietal repetities als voorbereiding van een studio-opname waarvan ingezongen materiaal wordt gebruikt als oefenhulp bij deel (2) van het project. Later zal het project in het klein worden uitgevoerd in de binnentuin van Villa Mokum en op dat moment de ingezongen opnames worden gepresenteerd die later te beluisteren zijn via streaming.


Deel twee (2) Wordt op een later moment vormgegeven. In dit deel van het project moeten 100 mensen worden opgetrommeld. 25 mensen per stem (SATB). Je kunt je nu al aanmelden voor dit deel van het project. Er zijn veel mensen nodig, dus voordat dát momentum is bereikt kunnen we je nog geen exacte data voorstellen. 

Even voorstellen..


Nu tientallen jaren later, na inmiddels bijna 10 jaar werkzaam te zijn als componist voor media, wil ik eigen werk gaan uitvoeren. Journey - De Opera wordt het eerste werk dat ik in 2024 uitvoer en zal ik als springplank gebruiken voor latere eigen operaprojecten.


Met als doel mensen te verbinden hoop ik dat dit project als een inspiratiebron kan dienen voor mensen die net als ik opera een beetje willen veranderen en vernieuwen zodat het voor een jonger publiek toegankelijker wordt. Muzikaal groetend,


Yves Vroemen MA

Componist en muzikaal leider
JOURNEY OPERA PROJECT

Nessun Dorma van Puccini in juli 2018

DEELNAME-FORMULIER JOURNEY OPERA PROJECT (DEEL 2)

Bedankt voor de aanmelding!

Ik neem contact met je op!

JOURNEY LOGO SQUARE3 (Op weg naar de top).png
bottom of page