top of page
Popmuziek
Journey Opera LOGO_final.png

Op reis in Zwitserland

Een groep vrienden beklimt de Jungfrau vanuit het dorpje Lauterbrunnen in Zwitserland. Ze passeren op hun reis op verschillende plekken dieren die vreemd gedrag vertonen. De dieren lijken met hen te willen communiceren, echter spreken ze niet de mensentaal. Eenmaal op zekere hoogte wordt het de vrienden steeds meer duidelijk wat de dieren van hen willen. En wat is er precies op de bergtop te zien?

Zeven aria's voor koor, solisten en symfonieorkest

Deze opera bevat zeven werken die speciaal voor solisten (sopraan, bariton), een viérstemmig koor en een symfonieorkest geschreven zijn op bestaande muziek van de componist Yves Vroemen. We nemen je mee op reis! "Hoe hoger we gaan, hoe meer gevaar zal ontstaan" en dat ga je ook ervaren in deze

unieke opera performance! Onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor dit unieke koorproject! 

Journey Album L5.jpg

Een nieuwe moderne opera in 12 maanden

Er is een oproep geplaatst voor 6 mensen: een sopraan-solo, bariton-solo en koorstemmen sopraan,

alt, tenor en bas. Samen werken we aan de basis van de opera en maken we hiervan een studio-opname.

Later zoeken we geïnteresseerden om de opera compleet te maken in een grotere capaciteit en zullen

de 6 helden deze mensen helpen deze opera groot te maken op podia in de regio.

Waarom een opera over antropogene effecten?

Als kunstenaar en componist vind ik het interessant om wetenschappelijke artikelen over bijvoorbeeld klimaatverandering, dieren- en plantensterfte, het smelten van de ijskappen, maar ook de ontwikkelingen van de globale wereldorde en eventuele schade die de mens aan de natuur toebrengt aan elkaar te koppelen. 

Deze onderzoeksverhalen te verwerken in een dramatisch kloppend verhaal, waar de klimaatdiscussie t.o.v. de hoofdrolspelers een neutrale plaats heeft. Want hoe je het tij ook keert: Uiteindelijk blijft opera een dramatische muzikale gebeurtenis.

 

In 2018 voerde ik in de Amsterdamse stadswijk Amstelkwartier de wereldberoemde aria 'Nessun Dorma' uit als onderdeel van het Somerlust kunst-festijn. Als kind was ik erg gecharmeerd door de klanken van Andrea Bocelli en Cecilia Bartoli en droomde ik ervan om ooit in mijn leven een operawerk op te voeren.

Nu tientallen jaren later, inmiddels bijna 10 jaar werkzaam als componist voor media, wil ik eigen werk gaan opvoeren.
Journey - De Opera wordt het eerste werk dat ik als dirigent van een samen te stellen koor en mijn eigen symfonisch werk zal opvoeren in 2024.

Ik hoop dat ik van dit project net zoveel energie, als liefde voor operamuziek, ontroering en reuring mag ervaren als voor u; als deelnemer van het project of als ervarend publiek. 
 

DEELNAME-FORMULIER JOURNEY OPERA PROJECT

Bedankt voor de aanmelding!

Ik neem contact met je op!Muzikaal groetend,


Yves VroemenMA

Componist en muzikaal leider
JOURNEY OPERA PROJECT

Journey Opera LOGO_final.png
bottom of page