top of page
Search

Klimaat Project

Vanaf midden september start het Opera Project over Klimaatverandering in Amsterdam.We leven in het antropoceen, het tijdperk waarin de gevolgen van menselijke activiteit op gebied van klimaatverandering duidelijk zichtbaar aanwezig is. Ik vind het mijn taak als componist om de urgentie die de toekomstige generaties voelen om klimaatverandering aan te pakken met een project te benadrukken. Zodoende heb ik een koorproject bedacht waarin we gaan zingen we over ecologische veranderingen in de Zwitserse bergen en de verplaatsing van dieren, mensen en planten naar een steeds kleiner wordend leefgebied, zoals dat nu overal ter wereld op grote schaal zichtbaar wordt.


Op de orkestband van het soundtrack 'Passing the Snow Line' uit het album 'Journey' heb ik een driestemmige liedtekst geschreven. Deze liedtekst fungeert als een soort libretto en wordt gezongen door 3 groepen mensen. Hoge stemmen, midden stemmen en lage stemmen. Ik zoek een minimum aantal van 15 zangers m/v/x aan krachtige stemmen die in groepjes van 5 (of meer) de stemmen op zich nemen. Uiteraard zijn veel meer mensen welkom en kan iedereen die graag zingt zich aanmelden, echter moeten we een balans bereiken in de groepjes qua grootte. Ik verwacht geen operazangers, maar hoop dat we met de aantallen wel operaklank kunnen opwekken.


Ik zoek mensen die bereid zijn om naast de repetitie-bijeenkomsten ook zelf aan de slag gaan om de puntjes uit hun spreekwoordelijke i te halen door thuis meerdere malen te oefenen met de verstrekte tools. Daarnaast is toonvastheid en een beetje koor-ervaring een vereiste. De repetities worden begeleid door ikzelf als artistiek leider en ik maak gebruik van een orkestband van een symfonie-orkest die door middel van een versterkte omgeving de koorleden zal ondersteunen. We repeteren in een gesloten ruimte in de omgeving Amstelkwartier, Amsterdam oost.


Het einddoel van het project is het uitgeven van een muziekstuk dat is opgenomen in een opnamestudio. Na een aantal repetities zal ik de poging willen wagen het lied op te nemen in een professionele opnamestudio. En na het toevoegen van enkele solisten operazangers zal ik de muziek online uitgeven. Om de kosten van de productie te drukken vraag ik om een persoonlijke bijdrage van een bedrag hoger dan €12,50 per deelnemer. Van de opbrengsten zal ik naast het bekostigen van de oefenruimte 5% van het bedrag schenken aan een organisatie dat zich inzet tegen klimaatverandering.


De repetitiedata zijn: wo 21 sept, wo 28 sept, 5 okt, wo 12 okt, wo 19 oktober (opnamedag onder voorbehoud) Tijd: 19:30 tot 21:30 uur.


Verzamelen in de binnentuin omstreeks 19:00 uur. Je wordt opgehaald om 19:15 uur. Repetitielocatie: Villa Mokum. Welnastraat / Amstelvlietstraat / Spaklerweg oost.Voor meer informatie kijk op mijn website: http://www.yvesvroemenmusic.com/projects

Aanmelden via http://www.yvesvroemenmusic.com/contact o.v.v. Klimaat Opera Project


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page